Van harte beterschap, het verhaal
de visie van Alan Peter

Van harte beterschap

We waarderen onze gezondheid het meest als we niet gezond zijn. Gezondheid is een schat, een rijkdom in ons leven. Daarom zeggen we: "Als we maar gezond zijn!".

Wist je dat er bloemen zijn die helpen om gezond te worden en te blijven? Chrysanten zijn zulke bloemen: zij symboliseren levensenergie. En enegie is wat we vaak tekort komen als we niet gezond zijn.

Rode rozen zijn zeer geschikte bloemen want zij stralen liefde en harmonie uit. Harmonie is de basis van gezondheid. Als we gezond zijn, is ons lichaam in harmonie met zichzelf en met alles om zich heen. Voor die harmonie kun je een leuk experiment doen. We kiezen iets dat niet in harmonie is in ons leven of in ons zelf (bijv. ruzie met iemand of negatieve gedachten). Vervolgens proberen we ons voor te stellen hoe het er uit ziet als het wel in harmonie is. Daarna proberen we dat echt te maken / te bereiken in ons gevoel en onze gedachte. Als het lukt zullen we zien dat we sneller beter worden.

Kokarde (Gaillardia) is een bloem die blijheid symboliseert. We weten allemaal dat lachen goed is voor de gezondheid. We kunnen zelfs zeggen dat gezondheid het vermogen van ons lichaam is om te glimlachen. Als we gezond zijn is ons lichaam gelukkig. Dat gevoel van gezondheid is heel rustig.

Daarom is rust heel goed voor het lichaam om beter te worden. Zo kun je je lichaam helpen door je kalmte voor te stellen en die kalmte in je lichaam te laten zinken. Wist je dat kalmte / rust een stroom, een gevoel is dat je tot vriend kan maken? En een vriend komt altijd naar je toe als je hulp nodig hebt. De vriend / kalmte stroomt dan je hoofd en je hart of direct je lichaam in.

Nu zal je zeggen: "Ja kan ik dat wel?", maar we kunnen veel meer dan we denken, we hoeven het alleen maar te proberen. En misschien kunnen we ons zelf wel beter maken. Zo kun je je voorstellen dat bij ziekte wat cellen in de war zijn en geen goede leiding meer hebben. Je bent zelf natuurlijk de beste leider van je lichaam. Daarom kan je je cellen toespreken en ze met je wil opdragen weer juist te gaan functioneren.
Iets anders wat je kunt proberen is (zon)licht naar de cellen sturen. Stel je voor dat je je cellen een zonnebad geeft en voel hoe ze daar van opknappen. Licht schenkt ze energie, warmte, vreugde, harmonie en ..... licht maakt schoon.

Zo hoef je niet meer te wachten tot je beter wordt.

 

Op deze website kun je in de luisterhoek ingesproken teksten en ontspanningsoefeningen beluisteren. Kom op een prettige manier tot jezelf en ervaar innerlijke rust en vrede.
De luisterhoek

download de tekst "Van harte beterschap" als afbeelding

Dit verhaal met anderen delen gaat heel makkelijk, kopieer een onderstaande koppeling naar een blog, forum of gastenboek.

Url
Tag
Img

terug naar de thuis pagina